Skigebieden in Italië

Vaak hoor je dat vrienden of bekenden gaan skiën in Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk. En dat zijn natuurlijk wintersportlanden van groot formaat, met een groot aantal prachtige skigebieden, met enorm veel pisten en afdalingen en goede faciliteiten voor jong en oud.

Maar, heb je er wel eens aan gedacht om in Italië te gaan skiën of snowboarden. En denk nu niet dat er in het zuiden van Europa geen mogelijkheden zijn om volop van de wintersport te kunnen genieten, want een groot deel van Italië behoorde immers ooit tot Oostenrijk, Zuid-Tirol.

En niet alleen in Zuid-Tirol, maar de winter is ook wit in bijvoorbeeld de Italiaanse regio’s Valle d’Aosta, Piemonte, Trentino, en zelfs in de regio Veneto, en dat is inderdaad de regio die niet ver van Venetië is.

Kortom, Italië heeft veel wintersport te bieden, op een groot aantal skigebieden, groot en klein, in het middengebergte en in het hooggebergte, en er zijn een aantal skigebieden die echt niet onder doen voor de bekende skigebieden in de populaire wintersportlanden.

Denk bijvoorbeeld maar eens aan Cortina d’Ampezzo, een skigebied waar je vast wel eens van gehoord hebt, want hier vinden zelfs internationale FIS-skiwedstrijden plaats. En dat is slechts één voorbeeld. Andere leuke en uitdagende skigebieden in bijvoorbeeld de kenmerkende Dolomieten, de prachtige bergketen in het noorden van Italië met de indrukwekkende kale bergtoppen, zijn onder andere Alta Badia, Selva Valgardena, Bormio, Sestriere, en Madonna di Campiglio. Veel toeristen vinden deze laatste overigens erg mooi, maar geven ook aan erg onder de indruk te zijn van de prachtig cultuur in de regio.

wintersport Skiën

Italië heeft meer dan alleen skigebieden

Wat we er wel eerlijk bij moeten vermelden, je gaat niet hierheen voor de feestjes die de wintersport in grote delen van Oostenrijk en Frankijk kenmerken, want dat is in Italië toch wel een stuk minder.

Italië, en dat wil niet zeggen dat de aprés ski niets is, want er zijn vanzelfsprekend leuke skihutten, is wellicht meer een bestemming voor gezinnen, en is als wintersportland uitermate vriendelijk voor kinderen. Een bestemming die voor iedereen in het gezin enorm veel te bieden heeft, met heerlijke lokale gerechten, bezienswaardigheden, en vaak boven op de berg steenkoud, terwijl het in het zonnetje in het dal al heerlijk is op een terrasje.

Een klein nadeel is natuurlijk wel de afstand, want vanaf Nederland door Duitsland, door Oostenrijk, dat is best een eind. Kijk ook vooraf goed hoe je het beste kunt rijden, via Karinthië, Zwitserland of de Brenner, om de makkelijkste routes te noemen.

Bovendien is de afstand dusdanig lang, dat je het beste onder weg kunt blijven overnachten, en boek deze accommodatie vooraf, want de hotelkamers zijn snel vol. Maar goed daarvoor ben je op onze site natuurlijk op het juiste adres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *