Sneek A7

Kaart met alle hotels in de buurt van Sneek centrum en de snelweg A7Booking.com

Tip 1! Gebruik de + en de – om in- of uit te zoomen op de hotelkaart!
Tip 2! Klik op de prijs van een hotel Sneek in de buurt voor een overzicht van alle accommodaties dichtbij!

Sneek (Fries: Snits) is een plaats in de provincie Friesland, telt ongeveer 34.500 inwoners en maakt vanaf 1 januari 2011 deel uit van de nieuw gevormde gemeente Súdwest-Fryslân. Het ligt aan de snelweg A7 op het traject A6 Joure – Sneek – Afsluitdijk (richting Amsterdam). De Dúvelsrak en Krúsrak zijn houten bruggen over deze autobahn. Dichtbij ligt het Sneekermeer, waar je heerlijk kunt ontspannen, zwemmen en zeilen.

Het stedelijk gebied omvat ook de volgende dorpen en nederzettingen: Loënga, Offingawier en Ysrechtum.

Bezienswaardigheden

Opvallend is de waterpoort, gebouwd in 1613 en een gebouw dat uniek is in Nederland. De poort met de twee slanke torens is het herkenningspunt van Sneek.

De stad heeft enkele kleine musea, waaronder een maritiem museum, en het Nationaal Modelspoor Museum in het stationsgebouw.

De Martinikerk is gebouwd rond 1100 en volledig gerenoveerd nadat deze in 1681 instortte. In de kerk staat een orgel gebouwd door Arp Schnitger in 1710. Het oorlogsmonument van Sneek is in 1950 opgericht op de oude begraafplaats naast de Martinikerk; In 2007 is aan de voet van het monument een gedenkplaat aangebracht ter nagedachtenis aan de doden in de bloedige nacht van Sneek.

Het stadhuis is gebouwd in de 15e eeuw en gerenoveerd in rococostijl in de 18e eeuw. In deze watersportstad staan ​​verschillende oude huizen uit de periode 1600 tot 1780, bijvoorbeeld aan het Kleinzandkanaal.

Geef een reactie