Overnachtingshotel Engeland, Schotland, Wales en Noord-IerlandBooking.com

Inhoudsopgave
Snelweghotels M1/A1
Snelweghotels M2/A2
Snelweghotels M3/A3
Snelweghotels M4/A4
Snelweghotels M6/A6

Het Verenigd Koninkrijk, afgekort VK (Engels: United Kingdom, afgekort UK) bestaat uit het eiland Engeland, Schotland, Wales (samen Groot Brittannië) en Noord-Ierland.

Groot Brittannië heeft een uitgebreid wegennetwerk. Ben je op doorreis en wil je een overnachting maken, dan is het verboden om dit langs de weg in je auto te doen. Dit is ook absoluut niet nodig, want onderweg kun je goedkoop overnachten in motels en hotels van ketens als Travelodge, Etap, Days Inn en Premier Inn. De meeste daarvan vind je bij de Motorway Service Stations, waar je naast een benzinestation ook restaurants en winkels vindt.

Snelweghotels

In Groot-Brittannië worden de autowegen aangeduid met een A en de autosnelwegen met een M. De Britten noemen deze laatste categorie Motorways.

Snelweghotels M1/A1

De Britse autosnelweg M1 verbindt Londen en Yorkshire met elkaar. Onderweg passeer je de steden Leicester, Nottingham, Sheffield en, Leeds. Ten oosten van Leeds sluit de weg bij Aberford aan op de autoweg A1(M). Deze loopt door tot aan Newcastle in het noordoosten. De A1 loopt vervolgens door naar Edinburgh in Schotland. Overnachten kan zoals gezegd in het beste in een van de vele motels en bij de Motorway Service Stations langs de snelweg doen. Rondom de grote steden zijn ook genoeg mogelijkheden, maar daar is het aanzienlijk duurder.

Snelweghotels M2/A2

De Britse A2 noemt men ook wel de Dover Road. Hij loopt van Dover naar Londen. Tussen Rochester en Faversham neemt de M2 het over als het gaat om de functie als hoofdweg. Onderweg kom je langs steden zoals Canterbury, Faversham, Rochester, Dartford. Via de voorsteden loopt de A2 door tot vrijwel in het hart van Londen. Overnachten kan op veel plekken langs de route naar Londen. De prijzen liggen hier echter wel een stuk hoger dan elders in het land.

Snelweghotels M3/A3

De M3 is een autosnelweg van 94 kilometer lang, die loopt van Sunbury-on-Thames naar Southampton en is onderdeel van de E5. Je komt onderweg langs de steden Farnborough, Basingstoke en Winchester. Rondom deze plaatsen kun je prima overnachten. Goedkoper is om een motel bij een van de Motorway Service Stations te nemen.

De A3 is een autoweg die enigszins parallel loopt aan de M3 vanaf het zuidwestelijk deel van Londen naar Portsmouth. Je passeert hierbij onder andere Guildford en Waterlooville. Ook langs deze weg zijn er genoeg overnachtinghotels, echter wel in de iets hogere prijsklasse.

Snelweghotels M4/A4

De motorway M4 vormt een oost-westverbinding door Engeland en Wales. De route van 311 kilometer loopt van Londen via Reading, Bristol, Newport, Cardiff en Swansea naar Ammanford. Vrijwel parallel aan de M4 loopt de autoweg A4. Deze weg loopt ten zuiden van de M4 van Londen via de plaatsen Slough, Reading, Bath en Bristol richting Avonmouth. Langs beide routes zijn er voldoende mogelijkheden voor het maken van een overnachting. De meeste hotels en motels vind je bij de Motorway Service Stations aan de M4.

Snelweghotels M6

De M6 is onderdeel van de E24 en verbindt het zuidoosten van Engeland met het noordelijk deel van het land. De weg start bij afslag 19 op de M1 iets ten noordoosten van Rugby en loopt door aan Gretna aan de grens met Schotland. De M6 geeft steden als Manchester, Liverpool en Birmingham, aansluiting op de M1 en daarop aansluitend de M25 rondom Londen.

Op heel veel plaatsen langs de M6 zijn mogelijkheden om te overnachten. De prijzen voor een kamer variëren heel erg, maar de meeste kamers blijven onder de 100 Euro.

Snelweghotels A5

De A5 is een autoweg in het Verenigd Koninkrijk tussen Londen en Holyhead in Wales. De weg volgt de route van de oude Romeinse weg Iter II en is 423 kilometer lang. Aan de route liggen enorm veel plaatsen. Enkele voorbeelden hiervan zijn St. Albans, Hinckley, Telford en Bangor.

De motels en hotels langs de A5 zijn aantrekkelijk geprijsd. Op veel plaatsen langs de route heb je voor rond de 50 Euro al een kamer inclusief ontbijt.

Plaats een reactie