Overnachtingshotel ZwedenBooking.com

Inhoudsopgave
Hotels onderweg E4
Hotels onderweg E6 en E20
Hotels onderweg E22
Hotels onderweg E45

Zweden heeft een goed wegennetwerk met aansluitingen op veerboothaven (Ferries). De Europese snelwegen worden aangeduid met een E, de overige autowegen hebben alleen een nummeraanduiding. Overnachten langs de snelweg kan op veel plaatsen, maar houdt er wel rekening mee dat je beter vooraf kunt reserveren en dat de prijzen relatief hoger zijn dan bij ons. Wie echter bij ons reserveert is er zeker van dat je voor een zacht prijsje op diverse plekken terecht kunt. Veel reizigers gaan via Duitsland of Denemarken.

De meeste snelwegen in Zweden lopen door het zuiden en midden van het land, in het dunbevolkte noordelijk deel vind je ze nauwelijks.

Snelweghotels E4

De Europese weg E4 is een snelweg in Zweden die een lange noord-zuidverbinding vormt. De totale route is 1.590 kilometer lang en begint in Helsingborg. Via Jönköping, Stockholm, Sundsvall, Umeå en Lulea leidt de route naar Tornio net voorbij de Finse grens. Overnachten kan je op veel plaatsen langs de route, ook in het hoge noorden. De accommodatie prijzen variëren heel sterk. Maar als je online goed kijkt, kan je voor 50 Euro al een kamer boeken.

Snelweghotels E6 en E20

De E6 in Zweden is een Europese weg die een noord-zuidverbinding vormt die door het zuidelijk deel van het land loopt. De route loopt langs de westkust en begint bij de havenplaats Trelleborg. Via de steden Malmö en Göteborg, waartussen een dubbelnummering met de E20 van toepassing is, loopt de E6 naar Svinesund bij de Noorse grens. Overnachten is hier op veel plaatsen mogelijk, maar is zeker niet goedkoop. Je betaalt al snel 100 Euro per kamer, maar op veel plekken ligt de prijs voor een overnachting nog flink hoger.

Snelweghotels E22

De Europese weg E22 is loopt van Trelleborg in zuidelijke puntje van Zweden via de steden Malmö en Kalmar langs de Zweedse oostkust richting Norrköping. Ruim 140 van de 555 kilometer lange route is uitgevoerd als snelweg. De rest is uitgevoerd als autoweg met 2+1 rijstroken. Hotels onderweg vind je langs de gehele route. De kamerprijzen variëren maar liggen gemiddeld genomen rond de 100 Euro.

Snelweghotels E45

De Europese weg E45 is met 1.680 kilometer de langste weg van het land. De weg loopt van Göteborg in noordelijke richting, door het midden van land naar Karesuando in het hoge noorden. Onderweg kom je langs plaatsen als Trollhättan, Mora en Östersund. De kamerprijzen langs de E45 zijn op veel plekken beduidend lager dan op veel andere plaatsen. Vanaf zo’n 50 Euro kan je op diverse plekken al een kamer boeken.

Plaats een reactie