Wintersport in Duitsland

De Skigebieden in Duitsland moet je eigenlijk in twee verschillende delen onderscheiden, en dan bedoelen we niet de kwaliteit van de skigebieden in Duitsland, want die zijn overal goed. We bedoelen de afstand vanaf Nederland. Sommige skigebieden liggen namelijk zo dichtbij, dat je daarvoor niet noodzakelijkerwijs onderweg hoeft te overnachten, je kunt er immers in een morgen of middag heen rijden. Voorbeelden daarvan zijn bijvoorbeeld Winterberg en Willingen, en de omliggende skigebieden.

Maar, Duitsland is groot, en er liggen dus ook veel skigebieden die toch wel een groot aantal uren rijden zijn, en daarbij kan je bijvoorbeeld denken aan de skigebieden in Beieren, dat immers tegen de Oostenrijkse grens aanligt, en de skigebieden in de richting van Tsjechië. Deze skigebieden zijn vaak wat groter, en hebben wat meer kilometers afdaling, en ze liggen doorgaans beduidend hoger dan bijvoorbeeld Winterberg, dat in het middengebergte ligt.

wintersport duitsland

Skigebieden in het zuiden van Duitsland

De skigebieden in het hooggebergte van de Alpen en de Voor-Alpen, liggen hoger, en er komen vaak veel meer toeristen. Een goede infrastructuur dus, en veel mogelijkheden voor wintersport. Dat wil overigens niet zeggen dat de skigebieden in het middengebergte minder goed zijn! Alleen, vaak is hier toch wel minder echte sneeuw, hoewel dat natuurlijk vandaag de dag met sneeuwkanonnen kan worden opgelost. Maar de skigebieden in Zuid-Duitsland, die dus hoger liggen, hebben meestal meer echte sneeuw. En dat is toch fijner.

Helemaal naar het zuiden van Duitsland rijden om te gaan wintersporten, en dat is eigenlijk ook van toepassing op Oostenrijk en Zwitserland, heeft voor veel mensen, wel een ander nadeel.

Je moet, tenminste als je met de auto gaat, over lange en vaak drukke snelwegen zoals de A3 en de A7.

Autobahn A3 loopt van de Nederlandse grens tot aan Passau in het zuid oosten van Duitsland. Grote steden langs deze autobahn route zijn: Köln, Frankfurt am Main, Würzburg, Nürnberg, Regensburg en Passau. Deze snelweg Vaak bijzonder druk, en vooral als veel wintersporters gaan rijden.

Autobahn A7 doorklieft het midden van Duisland en loopt van Flensburg in het noorden tot aan de Oostenrijkse grens bij Füssen. Steden langs deze snelweg zijn Hamburg, Hannover, Kassel, Würzburg, Ulm en Memmingen.

Kies je dus voor de grote wintersportgebieden in Beieren en dergelijke, dan is het gewoon erg verstandig om in ieder geval één keer onderweg te overnachten. Geen stress omdat je anders te laat op de plek komt waar je wintersportvakantie wacht, geen stress omdat je weer een keer in de file staat. Nee, gewoon ontspannen rijden, en alvast vooraf genieten van de mooie wintersport die je gaat meemaken.

Er zijn ook enorm veel hotels langs bijvoorbeeld de A3 en de A7, waar je een nachtje kunt overnachten. En vaak op bijzonder mooie plekjes, waar je ook eens een keer wat anders ziet van Duitsland, dan alleen maar Asfalt.

Geniet dus van de wintersport, want het is een welverdiende vakantie. Maar zorg wel dat je zonder stress kunt reizen, en kom vooral uitgerust en veilig aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *