Toltrajecten en toltarieven Frankrijk

Toltrajecten en toltarieven Frankrijk? Ja, daar hoef je eigenlijk helemaal niet naar te kijken, want ga je via de Franse snelwegen naar je vakantiebestemming, dan moet je bijna zeker over een tolweg. Want er zijn slechts enkele snelwegen geen tolweg in Frankrijk.

Gelukkig hebben de Fransen er ook voor gezorgd dat je niet voor verrassingen hoeft komen te staan, en is het mogelijk gemaakt om online te bekijken wat je waar aan tol (Frans: péage) kwijt bent. Dat kan op http://www.autoroutes.fr.

Helaas is Nederlands niet één van de talen die op de site mogelijk zijn. Maar iedere Nederlander die naar Frankrijk op vakantie gaat, kan vast wel een beetje Frans of Engels. Voor diegenen die de taal machtig zijn, je kunt aldaar een schat aan informatie vinden over de Toltrajecten en toltarieven in Frankrijk.

Wat wel erg makkelijk is, is dat je de totale prijs kunt laten berekenen dat je aan tol kwijt bent op de gehele route door Frankrijk.

Toltrajecten en toltarieven Frankrijk – hoe betalen

Tolpoort Frankrijk (peage)Ook het betalen onderweg is eigenlijk best wel goed geregeld. Je kunt contant betalen bij een automaat. En dat is mogelijk bij de meeste tolpoortjes, of je mag de muntjes in een mand gooien. Let gewoon op de blauwe borden met muntjes er op.

Je kunt ook bijvoorbeeld met een creditcard betalen, maar niet met een prepaid-creditcard. Daarvoor kun je bij alle poortjes terecht, behalve bij de poortjes met oranje borden met daarop en “t”.

Overigens zijn alle gangbare creditcards mogelijk.

Wel een tip van ons, voor het geval dat een creditcard niet werkt, omdat er bijvoorbeeld geen verbinding mogelijk is. Neem altijd contant geld mee.

Soms, maar ook weer niet altijd, kun je terecht met een Nederlandse bankpas. Dat is herkenbaar aan het Maestro-logo. Niet op alle toltrajecten dus, maar doorgaans wel de wegen en tolpoortjes van de tolmaatschappij SANEF. Meestal binnen de driehoek Straatsburg, Caen en Callais.

En dan is er nog een uitzondering, bijvoorbeeld op de A63 van Irun richting Bordeaux. Daar kun je alleen met een creditcard betalen of met het Franse systeem Télépéage, dus niet contact.

Télépéage is het Franse rekeningrijden dat nagenoeg op alle Franse snelwegen mogelijk is. Handig om aan te schaffen als je vaker door Frankrijk onderweg bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *