Autoroute Parijs naar Toulouse

De vakantie route van Parijs naar Toulouse is in de zomermaanden, en dan vooral natuurlijk tijdens de zomervakantie, één van de drukst bereden routes in Frankrijk. Dat komt niet alleen doordat veel mensen in de Pyreneeën hun vakantie gaan doorbrengen, maar ook omdat veel vakantiegangers die met de auto naar bijvoorbeeld de regio rondom Barcelona gaan of verder Spanje in, via deze, soms als de makkelijkste route naar Spanje bestempeld, route hun vakantieadres gaan opzoeken. Maar Parijs <-> Toulouse is natuurlijk ook een prima route om aan de Zuid Franse kust te geraken.

Na Vierzon zijn er verschillende opties

Deze route heeft na de plaats Vierzon verschillende varianten, hieronder staan er 2:

1. A20 L’Occitane: Je komt langs plaatsen als Châteauroux, Limoges, Brive-la-Gaillarde (kortweg Brive) en Montauban.

2. A71 / A75 (E11) en vanaf afslag 28 via N88/A68: Je komst langs steden als Clermont-Ferrand, Rodez en Albi.

Frankrijk snelwegHoe je ook wilt rijden, en vooral als je er niet voor kiest om met het vliegtuig te gaan, het is een lange rit. Eigenlijk te lang om in één keer door te rijden, hoewel helaas nog steeds veel mensen dat doen. De route heeft het dus in zich. Maar waarom kom je niet liever uitgerust aan op je vakantieadres, en geniet je van de route Parijs – Toulouse.

Het wordt ook wel gezien namelijk als één van de mooiste vakantieroutes die er zijn. Natuurlijk niet omdat de snelweg hier veel mooier is dan elders, maar wel omdat er onderweg enorm veel te zien valt.

Mooie plekjes en leuke bezienswaardigheden, waar de meeste mensen gewoon langs rijden, omdat men zoveel haast heeft om in de Spaanse of Franse zon te gaan liggen, en dus helemaal bekaf aankomen.

Waarom boek je niet gewoon een hotelletje ergens aan de route Parijs – Toulouse. Gewoon tot 5 uur doorrijden, je hotel opzoeken, uitpakken en lekker eten. Dan heb je ’s avonds nog even de tijd om een beetje rond te kijken.

Een goede nachtrust, en de volgende dag na het ontbijt weer onderweg naar je vakantieadres.

De route van Parijs naar Toulouse, of verder is immers een lange en vaak erg drukke route, dus waarom doorjagen, en niet lekker uitgerust aankomen?

We hebben dan ook diverse formule 1 hotels voor je in de aanbieding, waar je heerlijk kunt verblijven, op bijvoorbeeld halverwege naar jouw vakantieadres.

Overigens, je kunt natuurlijk, als je genoeg rust neemt onderweg, ook een nachtje blijven slapen in of in de buurt van Toulouse. Want die stad heeft ook het nodige aan mooie plekjes en bezienswaardigheden te bieden. Misschien wil je hier zelfs wel twee nachtjes blijven.

Geef een antwoord